Pagine

Wednesday, March 28, 2012

"Opecena" sveza tuna u susamu sa rukolom i chery paradjzom



Jos jedan dijetalan, prolecni recept.... da samnjimo kalorije, a pojacamo ukus....

Potrebno je:
150gr sveze tune po osobi
nekoliko cherry paradajza
malo rukole
limun
so,beli ili sareni biber (delikatnijeg je ukusa)
extra ulje
susam


umutite vinagrette od limuna, ulja extra, dodajte malo soli...


Natopite tunu, pa ostavite da odstoji 15-30 minuta....


Pripremite mesavinu pecenog susama, sa iseckanim persunom i ruzmarinom..dovoljno je malo ruzmarina jer ima vrlo jaku aromu...sve pomesajte...

Pa uvaljajte tunu... zagrejte dobro tiganj bez ulja, pa je pecite otprilike 1-2 minuta sa jedne i toliko sa druge strane...

Izvadite tunu, pa sacekajte da se malo prohladi da biste je bolje isekli...

Isecite na filete od oko pola santimetra....

Servirajte na rukoli i cherry paradajizima...odozgo dodajte malo soli, beli biber, i extra ulje...

No comments:

Post a Comment