U Italiji svaka regija ima svoje recepte. Na jugu, osobito u Napulju klasicno jelo je napuljski kotlet kuvan u sosu od paradajiza.
Potrebno je:
1 govedja snicla po osobi
2-3 cena belog luka
1/2 glavice crnog luka
persun
lovorov list
250gr cedjenog paradajza
500-600ml paradajz sosa
so, biber
extra ulje
Istucite meso, pa ga posolite, pobiberite, stavite krupno secen beli luk (jer cemo ga u toku jela izbaciti), i persun... u originalan recept se stavljaju i pinjole sa suvim grozdjem i parmezan, pa se sve lepo zavije....i pricvrsti drvcima ili koncem za kuvanje..
Zagrejte extra ulje, pa dodajte seckan crni luk i zavijene snicle... isprzite ih tek toliko da dobiju boju sa obe strane, pazite da luk ne zagori...
Dodajte paradajz, zacinite..pa sacekajte da provri...tada smanjite temperaturu, pa kuvajte poklopljeno oko 1 sat na veoma tihoj vatri....pred kraj kuvanja, otklopite i sacekjate 10 ak minuta da se sos ukuva i zgusne, ako nije do sada..to najvise zavisi od vrste paradajza koju ste koristili...
Kada je pasta kuvana, pomesajte sa sosm na tihoj vatri i servirajte...
No comments:
Post a Comment