Pagine

Friday, March 2, 2012

Riblji humus sa gamborima

Brzo i lagano....


potrebno je:
200-250gr kuvanih leblebija (a mozete koristiti i grasak ako ne volite leblebije.One su odlicne jer imaju delikatan, neutralan ukus, i odlicno se slazu sa drugim sastojcima odredjenijeg ukusa)
80gr mesane salate u listicima
2 sardele u ulju
sok1/2 limuna
rendana kora 1/2 limuna
extra ulje
biber
8/10 gambora (najbolje velikih, ako ne onda srednji mogu da prodju)
susam

Pripremite gambore tako sto cete skinuti glavu (ili kupiti vec ocescene), otkinuti nogice ali ostavite rep..on ce sluziti...

zasecite ih uzducno, i izvucite crnu nit....ona je jestiva,ima ko je ne skida, ali meni se licno ne svidja,ovako je cistije...

Propasirajte kuvane leblebije, sa 2 sardele, biberom i uljem extra i sokom pola limuna... nemojte dodavati so, dok ne probate, sardele su jako slane..bolje je dodati na kraju..

dobicete otprilike ovo...

pripremite salatu koja je potrebna za serviranje (naravno i jede se!!)

Gambore obaspite susamom (ili ako vise volite prvo ih ubacite u muceno jaje , pa u susam)

Przite u dosta ulja....

Servirajte na salatu, kasikom za sladoled vadite vas humus, pa odozgo stavite gambore, i dodajte rendanu koru limuna...

No comments:

Post a Comment