..Poneka ideja...inspiracija...i tako se radjaju nejlepsi ukusi....da podelite sa onima koje najvise volite.... :)
Saturday, March 24, 2012
Bogata "Amatriciana"
Potrebno je:
100gr paste po osobi
100gr pancete na kockice
200gr mozzarelle na kockice
100gr svezih malih "cherry" paradajiza
250gr sosa od paradajza
ulje extra
so, biber
1 cen belog luka, pola glavice crno luka
tvrdi "pecorino" ovciji sir
Stavite vodu za pastu, a u medjuvremenu proprzite crni i beli luk na extra ulju.... samo minut, dva...
..odmah dodajte pancetu...proprzite jos minut...
Zatim dodajte seckani paradajz cherry, posolite i pobiberite..dodajte i malo ljute paprike ako volite...
jos jedan minut, cim paradajz omeksa, dodajte i sos od paradajiza...
Kuvajte na laganoj vatri jos 2-3 minuta...poklopite i ostavite..dok pasta ne bude kuvana...
Cim pasta postane "al dente", znaci kuvana ali ne skroz..prebacite je u sos....
dodajte seckanu mozzarellu...ukljucite laganu vatru. i sve lepo sjedinite..mesajte dok ne vidite da se mozzarella topi....
Servirajte domah uz ovciji tvrdi sir pecorino....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment