Pagine

Saturday, March 24, 2012

Bogata "Amatriciana"



Potrebno je:
100gr paste po osobi
100gr pancete na kockice
200gr mozzarelle na kockice
100gr svezih malih "cherry" paradajiza
250gr sosa od paradajza
ulje extra
so, biber
1 cen belog luka, pola glavice crno luka
tvrdi "pecorino" ovciji sir


Stavite vodu za pastu, a u medjuvremenu proprzite crni i beli luk na extra ulju.... samo minut, dva...


..odmah dodajte pancetu...proprzite jos minut...


Zatim dodajte seckani paradajz cherry, posolite i pobiberite..dodajte i malo ljute paprike ako volite...
jos jedan minut, cim paradajz omeksa, dodajte i sos od paradajiza...


Kuvajte na laganoj vatri jos 2-3 minuta...poklopite i ostavite..dok pasta ne bude kuvana...


Cim pasta postane "al dente", znaci kuvana ali ne skroz..prebacite je u sos....


dodajte seckanu mozzarellu...ukljucite laganu vatru. i sve lepo sjedinite..mesajte dok ne vidite da se mozzarella topi....

Servirajte domah uz ovciji tvrdi sir pecorino....

No comments:

Post a Comment