Pagine

Thursday, March 8, 2012

Hladna Mousse (patè) od skuse u bosiljak salsi

Neobicno....kao predjelo ...ili kao dodatak glavnom jelu na bazi ribe....



Potrebno je:
300gr skuse (ili kuvane ili iz konzerve)
250gr neutralnog krem sira (ili tecne pavlake)
1 cen belog luka
malo crnog luka
1 listic zelatina
persun
so, biber
100gr graska (na slici se ne vidi, dodala sam ga na kraju:)



vrlo jednostavno, u robota ubacite sve sastojke pocevsi od luka i persuna, zatim dodate pola ribe (a pola ostavite za drugi sloj), sve lepo sameljete i sjedinite sa krem sirom i zelatinom (zelatin morate potopiti prvo u hladnu vodu, a zatim istopite u samo malo tople vode)

Kalup oblozite providnom folijom, pa sipajte smesu...



zatim od drugog dela ribe napravite pirè i dodate kuvani grasak, so, biber i 2 kasike mekanog sira ili tecne pavlake...sve izmiksate da postane kremasto..i sipajte preko prvog sloja..poravnajte i ostavite u frizideru na 12 sati ...najbolje da pravite uvece za dan posle...


Izgleda ovako....

Servirajte i dekorisite sa salsom od bosiljka...

No comments:

Post a Comment