Odlican za sve vrste kuvanja , razne recepte sa mesom, ribom....mozete ga koristiti za spremanje jela, koje ce biti mnogo ukusnija, ili kao namaz za bruschette ili sendvice...
Potrebno je:
250gr putera
1 cen belog luka
sveze aromaticne biljke:
origano, ruzmarin, bosiljak, persun
1 kasicica krupne soli
Svo zacinsko bilje, kasicicu krupne soli i cen belog luka ubacite u robota, da ga veoma usitni..ako ne, mozete i rucno ali se potrudite da bude zaista sitno seckano...
Dodajte puter i sve pomesajte da dobijete ujednacenu glatku masu...
Mozete je zatim rasporediti u zanimljive kalupe ili jednostavno zaviti kao rolnu uz pomoc providne folije ili kuhinjskog papira, pa cete kada se stvrdne seci na kolutove...
Ja sam koristila dva kalupa, jedan za led jedan za oblikovanje hrane...stavite u zamrzivac na 30 minuta pa posle u frizider...normalno ga konzervisite, kao bilo koji puter...ali ne brinite, toliko je ukusan, da ce brzo nestati :)
..Ja sam servirala uz bruschette i salatu...
No comments:
Post a Comment