Pagine

Monday, April 2, 2012

Brzi tortiglioni sa paradajzom,svezim sirom i bosiljkom


Najbrza pasta...a ne gubi nista na ukusu... koristicemo svez sok i srz paradajza , koji smo koristili u prethodnom receptu...tako dobije neodoljivo "letnji" ukus...

Potrebno je:
Svez sok i srz paradajza
1 cen belog luka
1/4 crnog luka
100gr pancette
200gr svezeg sira
so, biber
svez persun
svez bosiljak
pasta format tortiglioni

Na extra ulju proprzite pancetu seckanu na kockice, dodajte jedan cen belog luka i malo seckanog crnog luka...


Dodajte svez sok i srz paradajza, dodajte papric icu, biber, so...

Dodajte seckan persun...i umesajte sir....

 ...zatim i svez bosiljak...svez bosiljak nikada nemojte seckati nozem, vec cepkati prstima..jer ce inace brzo oksidovati ako bude seckan obicnim inox nozem...mislim (ali nisam sigurna) da se ovaj efekat smanjuje ako koristite keramicke nozeve...

Dodajte i kuvane tortiglione i pomesajte na tihoj vatri..ako je potrebno dodajte jos extra ulja na kraju kuvanja...

Pa servirajte uz sveze listove bosiljka... i rendani parmigiano...

No comments:

Post a Comment