Pagine

Friday, April 20, 2012

Fussili sa bundevom, vrgnjima i kobasicama...


Potrebno je za 4 osobe:
500gr paste fussili
4 kobasice
100gr grana rendanog sira
30gr susenih vrganja
150gr kuvane bundeve
malo crnog luka
1 casa belog vina
persun
biber, so, ulje extra

Pre pocetka pripreme potopite susene vrganje u hladnu vodu, oko 150ml... treba da odstoje makar pola sata...

na luku proprzite kobasice, koje ste izvadili iz omota pa pomalo usitnili...

kada se meso prodinstalo, dodajte vrganje,(nemojte baciti vodu!!) bundevu i persun...zatim dodajte i vino i na jakoj vatri sacekajte da ispari malo.... zatim smanjite temperaturu i dodajte i vodu od vrganja

Kuvajte 15ak minuta...dodajte i zacine....

Cim se skuvala pasta pomesajte sa sosom, dodajte rendani sir...ostavite sve zajedno na tihoj vatri uz neprestano mesanje, da se lepo sjedini i upije sos i aromu...

Servirajte odmah..

No comments:

Post a Comment