Mozete koristiti bilo koji riblji filet..vazno je da je vecih dimenzija, da ima oko 500gr...
Potrebno je:
riblji filet (ili 2 manja)
celer
nekoliko sardela u ulju
nekoliko aromaticnih lukcica (kiselih)
jedna saka badema
5-6 listica tost sira
so, biber
susam
kuhinjski kanap za povezivanje
za sos od vongola:
100gr ociscenih vongola
malo parce putera
10ml marsale ili drugog slatkog vina (ili likera)
celr, biber, ljuta paprika,so
2 listica tost sira ili 2 kasike tecne pavlake
1 kasicica gustina
Iseckajte sitno mriniran luk, mrvicu belog luka.. celer,sardele i bademe...filete posolite, pobiberite pa stavite i ostale sastojke....
..dodajte tost sir, pa ih urolujte..i povezite kuhinjskim konopcem....
...otprilike ovako...
pa ih uvaljajte u susam...i smestite u pleh ..pa ubacite u zagrejanu pecnicu sa grill-om...na 15-20 minuta....
za to vreme, pripremite sos...na puteru proprzite 1 ceo cen belog luka (pa ga kasnije izbacite), seckan celer, pa dodajte ocedjene i oprane vongole...sacekajte minut-dva, pa dodajte marsalu ili drugi liker ili malo muskantnog vina...
..zatim dodajte i malo vode, so, biber, ljutu papricicu, sacekajte da provri, pa dodajte i kasicicu gustina..cim se zgusne, ugasite vatru...
..pa servirajte sa pecenom rolovanom ribom, koju cete iseci na kriske....najbolje je servirano uz pirinac ili bruschette....
No comments:
Post a Comment