Pagine

Tuesday, April 17, 2012

Jednostavni Spaghetti sa vrgnjima i travom Agretti

Neverovatno koliko je delikatnog i rafinjenog ukusa ova trava. Zato ovaj delikates obrok ne trebate obogacivati drugim zacinima niti jakim ukusima, koji bi prekrili veoma delikatan ukus ovog jela...
Na zalost, za agretti travu, nisam nikako uspela da nadjem prevod na srpski, niti naziv na latinskom, ali videcete na slici o kojoj travi se radi....



Potrebno je:
350-400gr trave agretti
30gr susenih vrganja
malo crnog luka
parce putera
neki od mekanih krem sireva (100gr)
so, biber, maslinovo ulje


Vrgnje potopite u vodu na 1 sat pre pocetka pripreme...
Agretti travu,ocistite, operite..treba odseci malo iznad pocetka korena, tako da nam ostane samo zeleni deo biljke..pazljivo operite...
..iseckajte pecurke, i crni luk...

Agretti stavite da prokuvaju samo na 2 minuta ili u micro na 750W na 3-4 minuta sa malo vode..odmah po zavrsetku kuvanja, ih trebate brzo ohladiti,tj. ubaciti u hladnu vodu sa ledom ili prohladiti pod mlazom hladne vode..ovim postupkom se svom povrcu zaustavi proces kuvanja, i odrzi sveza boja..narocito kada kuvate zeleno povrce...

...stavite vodu za spaghette, dodajte joj i pola vode u kojoj su mirovali vrgnji..dace odlicnu aromu pasti...

...iseckajte agrette, pa ih na puteru proprzite sa crnim lukom....samo 2-3minuta pa dodajte i seckane vrgnje...

...zacinite, i dodajte i drugu polovinu vode u kojoj ste drzali vrgnje.... cim malo uvri dodajte 2 kasike maslinovog ulja i iskljucite vatru...

Cim je kuvana pasta, ubacite je na vas sos, i lepo sjedinite..servirajte odmah!!

Buon Apettitto!!

No comments:

Post a Comment