Pagine

Friday, April 6, 2012

Pasta fazol

Klasican recept.... pasta se kuva direktno u sosu sa pasuljem..ukusno!!!!


Varijanta: moze se kuvati sa pancetom, nekim suvim mesom, prsutom, ecc....
U ovom receptu se koristi sva ona neiskoriscena pasta, sto ostane na dnu pakovanja, raznih formata,mesa se ali se ostaje pri oprezu na minute kuvanja.Ovo je skoro jedini recept gde se spaghetti lome na manje delove.
Znaci, prvo cemo ubaciti pastu koja se duze kuva (recimo 12 minuta) a posle svu drugu vrstu paste koja se kuva recimo 9 minuta. tako necete imati raskuvane delove.

Potrebno je:
450gr kuvanog pasulja (ja uvek mesam 2-3 vrste)
300gr mesane paste ( ja sam stavila fussile,penne,datelline,rigatone i spaghette)
100gr paradajza iz flase
1 cen belog luka
1/2 crnog luka
1 kocka za supu
1 manja sargarepa
biber, lorber,grancica ruzmarina, mrvica ljute paprike ako volite
1l vode


Na ekstra ulju prodinstajte seckan crni i beli luk, dodajte seckanu sargarepu, seckan ruzmarin, lovorov list....

Izmiksajte frulatorom pola doze pasulja sa paradjiz pireom.... pa dodajte u dinstano povrce...


Dolijte vodu, pa kuvajte od momenta kljucanja otprilike 10 ak minuta....


Zatim dodajte sav ostatak pasulja i pastu...pastu dodajte tako sto cete odrediti duzinu kuvanja svake vrste (otprilike) pa cete je po tom sistemu dodavati... Treba da krcka sve vreme...ali ne na prejakoj vatri....
poklopite posudu pa kuvajte dok pasta ne bude kuvana.... tada je gotovo...


Servirajte posuto biberom, rendanim grana ili parmighiano sirom, uz rurmarin...

No comments:

Post a Comment