Pagine

Monday, April 16, 2012

Filet ribe list sa pistacima u mirisu pomorandze

Izvanredno lagano, a vrlo ukusno..brzo se sprema....ko ne voli slatkast ukus, neka izbaci suve kajsije iz recepta... :)



Potrebno je:
1-2 fileta po osobi
1 pomorandza
malo parce djumbira
persun
kukuruzno brasno + 1 kasika zobenih pahuljica
pistaci
so, biber,puter i ulje extra


Usitnite pistace, izrendajte djumbir, iscedite pomorandzu, isecite suve kasjije (ja sam stavila 2 na 2 fileta)

Ribu posolite, pobiberite, pa uvaljajte u kukuruzno brasno sa pahuljicama...pa ih isprzite na extra ulju...sa obe strane, po 2-3minuta..budite pazljivi pri okretanju ribe, jer je vrlo delikatna...


...zatim dodajte sok pomorandze i malo rendane kore... dodajte i djumbir..zatim filete izvadite sa strane...

...dodajte pistace, persun, suve kajsije, so, biber... dodajte i malo vode, pa kuvajte nekoliko minuta...

..sos treba da izgleda ovako..pomalo gust...dodajte i kockicu putera za amantekaturu...


..pa servirajte....

Uz ovo jelo, hleb je vrlo los izbor.... mozete servirati uz grisine, uz krekere a najbolje uz prepecen tost sa aromaticnim biljnim puterom.... o tome u sledecem postu :)

No comments:

Post a Comment