Pagine

Thursday, April 5, 2012

Torta sa jabukama, suvim grozdjem, cimetom i medom


Vec sam postavila neki slican recept, ovaj je recimo malo socniji.... :)

Potrebno je:
4 soljice mleka
2 soljice ulja
4 soljica secera
8 saljica brasna 00
2 soljice suvog grozdja
2- 3jabuke
1 soljica meda
2 jaja
1 vanilin secer
1 prasak za pecivo
strugana kora 1/2 limuna
cimet

Umutite testo od svih sastojaka osim meda i jabuka...suvo grozdje dodajte na kraju....


jabuke operite pa isecite na kocke...


ulijte u torta formu oblozenu papirom..


Pa odozgo poredjajte jabuke..dodajte malo cimeta (mada ga ja dodam na kraju pecenja, kada se torta malo prohladi)

U zavisnosti od debljine torte, regulisite i temperaturu..ako je deblja, ide na 180° prvih 15 minuta, zatim smanjite na 150° dok se ne ispece, i centralni deo..jos 15ak minuta,uvek ubodite da proverite koliko je peceno...
Ako je tanja mozet je peci na 175° oko 20 minuta...

Sacekajte da se malo prohladi, pa je isecite, servirajte posutu cimetom i prelivenu medom....



Od svih sastojaka napravite testo..dobicete dosta tecnu smesu...

No comments:

Post a Comment