Pagine

Thursday, April 12, 2012

Pappardelle sa mediteranskim sosom i krmenadlama



Potrebno je:
1 velika krmenadla po osobi
1 plavi patlidzan
10ak fileta sardela u ulju
nekoliko maslinki i kapera
1 sargarepa
250gr paradajz sos
sareni biber u zrnu, so
bosiljak (moze i suseni)
1/2 crnog luka, 2 cena belog luka

Usitnite sve sastojke, osim plavog patlidzana i mesa...

Meso proprzite na extra ulju..sa obe strane, pa ga izvadite iz serpe...

Proprzite sve usitnjene sastojke, dodajte malo ulja....minut dva...

...dodajte plavi patlidzan secen na kockice....

...i paradjz sos..i zacine....

..kada provri, ubacite krmenadle, promesajte sve i poklopite....treba da krcka oko 40 minuta na tihoj vatri....

..kuvano izgleda ovako....

skuvajte i pappardelle, pa ih pomesajte sa sosom na tihoj vatri...ostavite ih na minut -dva da upiju svu aromu...servirajte odmah ....

No comments:

Post a Comment