...Ovaj recept bih svakako smestila u onu grupu "kreativnih" jela...
Potrebno je za 2 osobe:
4 pecene paprike
2 kasike prezle
150gr nekog krem sira (philadelfija i sl)
200gr kuvanog pirinca
1 puna kasika pinjola
1 kasika suvih grozdjica
so, biber
svez persun
extra ulje
Na teflonskom ili keramickom tiganju prepecite pinjole i suve grozdjice, zatim dodajte 2 kasike prezle samo da porumeni, nemojte cekati puno da izgori..prebacite u tanjir da se ohladi (jer u tiganju ce zadrzati visoku temperaturu previse dugo)
kad se ohladi, pomesajte sa sirom, dodajte malo soli i bibera.... seckan persun pomesajte sa pirincem, zacinite...
Na tanjir postavite kalup, pa ga oblozite paprikama, zatim red krema od sira...
..pa red pirinca....
...lepo upakujte, zatvorite paprike, pa dodajte extra ulje i balsamico sirce..ukrasite punjolama...
...da bi obrok bio potpun, ja sam dodala kobasicu, koju ubacite u baget hleb, pa isecete na kriske...przite na extra ulju, dodajte so, biber....
..odlican je kontrast izmedju paprike koje se sluze hladne i toplog hleba sa kobasicama....
No comments:
Post a Comment