Jedna kreativna ideja za serviranje..kako je sezona asparagusa, bilo bi steta ne iskoristiti ih, sveze i ukusne, zdrave.... ako dodate jos mozzarellu, sos od jogurta sa prazilukom i zacinima, kao i "proja" hleb, moze da bude potpun obrok....
Potrebno je:
za proja tanak hleb: 3 jaja, 1 solja mleka, 100gr kajmaka,kukuruzno brasno + belo brasno + 2 kasike krupnog kukuruznog brasna
400gr zelenog asparagusa
200ml jogurta
1/2 praziluka
150gr malih mozzareli
parce putera
malo vina ili vode
so, biber, ulje extra
limun
Ja pocinjem od hleba, i to prvo umutim sva belanca, penasto pa onda dodam ostale sastojke...
...da dobijem ovakvo tecno testo....
...izlijete ga u pleh, i poravnate na manje od 1cm...
..kad je peceno..izvadite pa modlom vadite oblike...meni se svidjaju krugovi....
sada povrce:
ocistite svo povrce....
..pa na puteru proprzite asparaguse kojima ste skinuli gornji sloj, osim sa vrhova.... dodajte i malo vina ili vode i poklopite da omeksaju...posolite, pobiberite...
iseckajte i praziluk, dodajte zacine i malo limuna, malo extra ulja i jogurt..
..pa onda servirajte sve zajedno.... ko je ljubitelj mesa, ovde se uvek moze dodati bilo sta...s'obzirom da su ovi ukusi vrlo fleksibilni, i dobro se slazu sa nekom vrstom mesa....
No comments:
Post a Comment