Pagine

Friday, April 20, 2012

Punjena Schiacciatina (focaccia)

neka vrsta punjene pizze, samo sto je testo drugacije...hrskavije i nije suvo...




Potrebno je:
400gr mekog brasna 00
100gr ostrog brasna
100ml mlakog mleka
150ml mlake vode
1 kvasac + kasicica secera
1 kasicica soli
40ml ulja extra
za punjenje:
svez paradajz
maslinke
svez origano


Zamesite testo....

podolite ga na pola, pa svaku polovinu razvaljajte na debljinu od oko 0,5cm....izbusite ga viljuskom da se ne bi previse dizalo tokom pecenja...
Oseckajte paradajiz, maslinke, pa dodajte na prvu polovinu testa..zacinite origanom maslinovim uljem, dodajte so i kapere...

...zatim poklopite drugim delom testa..premazite vodom i uljem, pospite sa malo krupne soli...ostavite da odmara oko pola sata-sat....

..pecite na 180° oko 15-20minuta... kada je pecena, premazite je opet mesavinom vode i ulja...

No comments:

Post a Comment