Pagine

Tuesday, February 28, 2012

Caprese u casi... raznobojno, neobicno...

Umesto klasicnog recepta (paradajiz+ mozzarella+bosiljak+maslinovo ulje+origano) predlazem neobicnu kombinaciju, gde cemo sve sastojke imati u skoro tecnom obliku...originalno i ukusno ....Sluzite kao finger food ili predjelo...ili uz aperitiv...

Evo kako cemo pripremiti nase povrce u casi...
Potrebno je:
sos od paradajiza
svez paradajiz
pesto sos (najbolje da ga sami napravite od svezeg bosiljka, ali kako ga nisam nasla nigde u prodaji, moze se iskoristiti i kupovno sveze pesto)
mozzarella
tecna pavlaka
so,biber, ulje extra
1 zunace (ili ga isprzite ili ispohujte!) Sluzi samo za zavrsni deo recepta..kad nemamo svez bosiljak... :) a mozete dodati i ispecene pinjole...



izmiksajte malo svezeg paradajiza sa sosom, dodajte origano, biber, posolite i dodajte na kraju paradajiz isecen na vrlo male kockice...to cete staviti u casu kao prvi sloj....


za drugi sloj cemo izmrviti mozzarellu, pa joj dodati malo pavlake da se ujednaci..posolite, pobiberite,dodajte malo maslinovog ulja..


Za treci sloj, cemo izmiksovati pesto sos sa tecnom pavlakom, ...i sipati kao treci sloj.. Tako smo dobili tri sosa....

Sipacemo ih naizmenicno u casu.... i ukrasiti....

Mozete posluziti uz poneku grissinu ili drugo pecivo, najbolje uz dodatak origana...

No comments:

Post a Comment