Pagine

Sunday, February 19, 2012

Mekana torta od sargarepe i badema

Potrebno je:
100gr mlevenih badema
200gr secera
250gr sargarepe (rendane ili mlevene)
200gr brasna 00
100ml mleka
80ml suncokretovog ulja
1 prasak za pecivo
2 jaja


vrlo jednostavno.... samo sve treba lepo sjediniti....
Ja sam prvo pocela od secera, napravim prah secer pa mu dodam bademe i sve sameljem.



Zatim dodate i sargarepe i njih sameljete...

..treba da se stvori lepa ujednacena masa, kojoj cete dodadti mleko, ulje, brasno,jaja i prasak za pecivo...


Onda cete je sipati u oblozen oblik.... izgleda ovako:

Pripremite rernu na 180°C .... otprilike na 20 minuta...


Sacekajte da se ohladi..pa odlepite papir.... i dekorisite prah secerom kada se rashladila torta....da se secer ne bi otopio...


odmah cete osetite lepu aromu.. :)

No comments:

Post a Comment