Pagine

Friday, February 10, 2012

Gnocchi fritti....ili sto bi mi rekli ustipci!

Ovakve, i jos mnogo mnogo bolje i lepse, je pravila moja baka u Crnoj Gori...eto, to me podseca na detinjstvo... ♥ 

Potrebno je:
330ml mlake vode
600gr brasna tip 00
20ml ulja extra
10gr soli
10gr secera
1 kocka kvasca



Zamesite testo od svih sastojaka, uzmite tolpu-mlaku vodu..


Pa ostavite da naraste na toplom mestu (pokriveno!) oko 1-2 sata

Ovako izgleda posle...

Ja sam od ovu porciju podelila na dva dela, od jednog sam napravila ove ustipke, a od drugog sam napravila slanu tortu sa spanacem (u sledecem postu :)
Pripremite gde cete razvaljati testo..

Napravite kao valjak, pa ga isecite..

Poredjajte sa dovoljno razmaka izmedju svakog ustipka, pa ostavite opet da poraste (makar 1 sat)

Evo kako izgleda posle...

A onda ih ubacite u vreeeeeelo ulje!!! Kad postanu lepe zute boje..izvadite ih...

......ma kuhinjski papir da upije sav visak masnoce.. (p.s. ustipke nikad ne stavljajte u ulje nedovoljno zagrejano, samo ce upiti mnogo ulja i postati tvrdi!)

A posle servirajte...slano ili slatko..odlicni su uz emental i med!!

No comments:

Post a Comment