Pagine

Tuesday, February 14, 2012

Parfait od cokolade

Potrebo je
200ml slatke pavlake za mucenje
50gr cokolade
malo mleka
2 lista zelatina
silikonski oblik... (mislila sam da napravim male mousse,pa sam pripremila oblik..ali na kraju ih nisam pravila...a slika je ostala) :)


Otopite cokoladu sa malo mleka..
  Zelatin stavite u hladnu vodu na 10 minuta, pa ga dobro ocedite i umesajte u toplu cokoladu,...


Umutite i slatku pavlaku...

Umesajte zelatin u toplu cokoladu, pazite da se skroz otopi da ne ostanu grudvice...


 Sacekajte malo da cokolada ne bude topla nego jedva mlaka (5-6 minuta) i pomesajte je sa mucenom pavlakom.... nemojte ni previse cekati jer ce se cokolada stvrdnuti ako se skroz ohladi...pripremite oblik..oblozite ga providnom folijom ako niste sigurni da ce se odlepiti..samo kvalitetan silikon je siguran...


Dadajem par malih puslica koje ce sluziti za ukras...

Sipajte krem do cokolade i pavlake...i stavite ga u frizider da prenoci..ili makar na 2-3 sata....


No comments:

Post a Comment