Pagine

Thursday, February 2, 2012

Korpica od tvrdog sira sa salatom

Evo jedne ideje kako prijatno iznenaditi neocekivane goste..lepo se prezentuje, a nije zahtevno, uglavnom se svima svidja...sastojke mozete uvek promeniti, i staviti ono sta nadjete u kuci...

potrebno je:
oko 50gr tvrdog rendanog sira (po osobi)grana padano, parmiggiano, itd..
sveze povrce po izboru
jabuka, kruska ili narandza (skoro da je neophodno ubaciti nesto od voca, sto ce celokupnom receptu dodati malo svezine i kiselosti, neophodne u odnosu na tezinu tvrdog sira)
pinjole ili bademi (najbolje peceni)
limun,ulje extra,so..
ili sirce balsamico umesto limuna


 Stavite tiganj da se dobro zagreje (bez ulja)

 Spremite sa strane jednu cinijicu koja ce vam trebati za oblik korpice...

 Kada se tiganj zagrejao, sipajte rendani sir (kao kad pada kisa, da pokrijete ceo tiganj, ali da ne bude previse debeo sloj! )


Cim se ispoti i malo promeni boju (vrlo brzo!!) budite spremni da odlepite ivice, i brzo okrenete, ako kajganu...


 Odmah ga prebacite na cinijicu, lagano pritisnite dok je vruc..i jedna salveta ili kuhinjska rukavica vam moze biti od pomoci da se ne opecete) ovo morate uraditi brzo jer se brzo hladi..i ako nema lep oblik, nece biti lepa korpica...


  Posle 4-5 minuta ga okrenite, vec se ucvrstio, i dobicete ovo :

 Sada mozete da servirate sa :
seckani svezi radic ( tip iz Treviza..p.s. nemojte da mi trazite da vam saljem postom, moguce je, ali se ne isplati..probala sam :))
dodajte rukolu i .....


Seckanu jabuku koju cete odmah poprskati limunom!! obavezno.inace ce oksidisati...
Pomesajte sve sastojke, dodajte malo soli, limun i extra ulje (dovoljne su 2 kapi, jer je sir vec dovoljno tezak..) dodajte ispecene pinjole ili bademe...




No comments:

Post a Comment