Pagine

Thursday, February 9, 2012

Gnocchetti sa dimljenim lososom i pinjolama

Priprema je brza, ako imate gnocchette vec gotove (kupljene ili domace).... za max.10 minuta je spreman obrok.. :)


Potrebno je:
500gr gnocchetta
200gr dimljenog lososa
150ml tecne pavlake + malo vode
20gr pinjola
extra maslinovo ulje,biber
1cen belog luka, parce crnog luka,persun
1/2 case belog vina


prvo stavite vodu da provri za gnocchette...
Zatim pripremite tignaj dovoljno velik da bi se sve posle sjedinilo...na zagrejano maslinovo extra ulje dodajte seckan crni luk i beli luke (samo na pola ili zgnjecen) proprzite 1 minut, odmah dodajte lososa secenog na parcice... mesajte, 1 minut samo (ako ga previse przite postaje sve suvlji i slaniji!)

Ubrzo dodajte i belo vino i biber (so nemojte dodadavat jel je dimljeni losos veoma slan)

 Sacekajte opet 1 minut da vino malo ispari, i odmah dodajte tecnu pavlaku i persun..
Iskljucite vatru..ostavite po strani..


U drugi mali teflon tignaj, stavite pinjole (bez ulja!!) da se ispeku..mesajte da ne zagore na jednoj strani..
zatim sklonite sa vatre cim dobiju zlatkastu boju..

Gnocchette cim isplivaju na povrsinu (treba im svega 2 minuta kuvanja!) skupljajte sa povrsine posude,i prebacujte odmah u sos od lososa..  ja ne cedim gnocchete u velikoj cediljci, jer su veoma osetljivi, izgnjece se i menjaju oblik..

Pomesajte sa sosom na tihoj vatri, 1 minut..serv irajte uz svez persun i pinjole posute po vec serviranom tanjiru... :)

No comments:

Post a Comment