Pagine

Saturday, February 4, 2012

Neka vrsta profiterola...


Nista jednostavnije nego napuniti "bigne"..naravno ustedecemo vreme ako ih kupimo vec gotove..o potpuku pripremanja testa za "bigne" u nekom sledecem postu...

Za sada nam je potrebno za krem:
100gr secera (bolje u prahu)
2 cela jaja
40gr brasna + 1 kasika gustina (ili skrobnog brasna)
500ml mleka
aroma vanile ili vanila u prahu ili rendana kora limuna -za zeljenu aromu

Za cokoladni preliv:
100gr tamne cokolade
parce putera
malo mleka
1 kasika secera
50gr mlevenih badema za dekoraciju



Prvo isitnite bademe..pa ostavite po strani..


Secer , jaja, brasno, mleko i aromu, stavite u mikser da se lepo promesa, pa onda kuvajte na vatri (ne bi trebalo nikad da dostigne 100°, jer ce se lepiti za podlogu) i uz stalno mesanje za 10ak minuta ce se zgusnuti. Ja ubacim sve u robota, on od kristal secera pravi prah secer,i kuva krem, tako ne presipam u serpu.


Ovako izgleda krem, kada je gotov, izrucite ga u ciniju da se ohladi... onda mozete puniti bigne...


Dok se krem hladi, pripremite cokoladu,dodajte puter, malo mleka, malo secera..i otopite da se lepo sjedini... ja ubacim u mikro na 1minut na 500-600w, nikad na vecu woltazu.


U spric za punjenje ubacite kremu i napunite bigne...

  Zatim ih ubacite u cokoladu,jednu po jednu... pa odmah zatim...


U bademe (ili lesnike)...

I stavite na tanjir na kome ce biti servirane... skoro je nemoguce premestati ih, osim ako ne odstoje u frizideru celu noc....

Uz pomoc flasice, dekorisite cokoladom i kremom...


1 comment:

  1. ooops....prva slika sa sastojcima ..mi je malo naopako...nema veze..to ne menja kvalitet ukusa..:)

    ReplyDelete