Pagine

Friday, February 3, 2012

Hleb brioshe pletenica

Ovaj veoma ukusni hleb, mozete spremiti u bilo kom obliku..mali ...okrugli..dugacki ..valjkasti..cetvrtasti..pletenica ili kiflica...na kocke, rombove..sta god..svakao je ukusan...


Potrebno je:
250ml mleka
1 kocka kvasca
1 kasika secera
1 jaje
10gr soli
50ml extra ulja (mozete zameniti suncokretovim,kukuruznim, soya, i sl.uljem..ili topljenim puterom)
550gr brasna tip oo

za punjenje:
100gr prsute
100gr sira (sve po izboru)
za premazivanje : 1 zumance

Priprema:
Zagrejte mleko (ne traba da provri,a li da bude toplije) razmutite kvasac, dodajte sve druge sastojke, i zamesite glatko testo.
Ja sve ubacim u robota, tako je mnogo brze...

  i dobijem ovo:


Oblikujete hlebcic...

Isecete na 3 dela...
 Svaki deo razvaljate u dugacku "glistu"..


Otprilike ovako :

Onda ih razvaljate oklagijom,

 pa napunite...prsuta..ili nesto drugo..bilo koja vrsta sira..


Opet ih zavijete...
 pa napravite pletenicu...


Stavite je odmah na pleh u kome ce se peci... dobro prekrijte i ostavite na toplom mestu da naraste,makar 1 sat... najbolje u blizini peci, ili iznad radijatora...meni tako udvostruci volumen...


Onda je premazete zumnacem i ubacite u vec zagrejanu rernu na 180° na otprilike 20 minuta.
I evo rezultata...

No comments:

Post a Comment