Pagine

Tuesday, February 7, 2012

Pilece belo meso na italijanski nacin



Potrebno je:
500gr belog mesa
250gr cherry paradajiza
1 cen belog luka
1/4 crnog luka
1 mala sargarepa
1 struk celera
sirce balsamico (zastarelo sirce crnog vina )
malo origana (svezeg i susenog)
bosiljak (bolje svez) ja nisam imala stavila sma susen :)
malo svezeg ruzmarina
ulje extra maslinovo
so, biber




Istucite belo meso....ja koristim providnu foliju (ne isprlja , ne prska, a tucak ostane cist...)

Operite i isecite paradajz na cetvrtine i polovine..pripremite zacine, i iseckajte sitno celer i sargarepu..


Na extra ulju, proprzite crni i beli luk i ruzmarin...
Odmah dodajte piletinu i sargarepu sa celerom, pobiberite...



Dodajte i sirce balsamico (samo po koja kap) na svako parce mesa...zatim okrenite meso...

...i dodajte paradajz....posolite.dodajte zacine, bosiljak i origano..promesajte ..i poklopite...


Oko 10ak minuta uz povremeno mesanje....e voilà!!!!


No comments:

Post a Comment