Pagine

Wednesday, February 22, 2012

Vellutata od bundeve i sargarepe sa hrskavom pancetom i persunom

Veoma ukusna, gusta,kompaktna supa... servirana uz prepecenu pancetu, svez persun i parmigiano...svim sladokuscima omiljena....


Potrebno je:
300gr kuvane bundeve
150gr kuvane sargarepe
50-100ml tecne pavlake
200ml vode
1 kasika gustina ili brasna
1 kocka za supu
biber
ulje extra
svez persun
malo pancete
rendani parmigiano



Skuvajte bundevu i sargarepu... stavite i pancetu da se proprzi, bez ulja naravno.... pa je ostavite po strani...treba da postane hrskava..najbolje da koristite cele listove tanko secene..ja ih nisam imala pa sam koristila kockice...

Kad je kuvano,povrce  izmiksajte frulatorom...dodajte kocku za supu,zacine i vodu...dodajte i 1 kasiku gustina ili barsana, pa sacekajte da prokljuca..samo 1 minut..odmah je gotovo.


Sipajte u cinijice....

Pa servirajte uz svez iseckan persun...


...dodajte rendani parmigiano, malo ulja extra i hrskavu pancetu... Sluzite uz grisine ili prepecen hleb..

No comments:

Post a Comment